Databeveiliging

Maart 2023

Er is veel internetcriminaliteit, heel veel. Wie denkt ‘dat overkomt mij niet’ heeft het fout. Al gaan de digitale beveiligers nog zo snel, de crimi achterhaald ze wel. Er wordt gehackt, gephisht en gegijzeld dat het een lust is. Er is niemand die eraan ontkomt. Hackers hebben vaak een ongekende drive en een ongebreideld fanatisme om ergens binnen te dringen. Hun motieven hoeven niet altijd verkeerd te zijn. Hacken is hun leven.

Voor criminelen is er in de digitale wereld veel te halen. In de digitale onderwereld snorren ze zonodig geldgevoelige hackers op die tegen betaling graag hun tanden zetten in het slechten van veiligheidsbarrières. Nog los van wat er allemaal zomaar op straat ligt. Of bijna op straat ligt. Want wat laten we met zijn allen ongelooflijk veel achter in omgevingen waarvan we geen flauw idee hebben hoe het met de beveiliging staat? Tjonge wat werk ik lekker in de cloud. In de wat? Ja, de cloud. Welke cloud? Waar staan je gegevens dan? Wie garandeert dat ze niet gestolen worden? En wat als dat toch gebeurt? En soms zijn het maar flarden die gestolen worden. Details. Maar voor al die flarden en details hebben ze, die internetcriminelen, ook steeds slimmere software om er chocolade van te maken. En wat doen we er tegen? Beveiligen, beveiligen en nog meer beveiligen. Maar misschien moeten we ook eens anders denken. Kleiner denken. Omdenken. Het is aan degene die jouw gegevens graag wil registreren om transparant te zijn in hoe ze met jouw gegevens om gaan. Qua privacy, maar ook in technische zin.

Bij Inpromar bewaren wij meer en meer zoveel mogelijk lokaal. Juist omdat het gegevens van anderen zijn die wij beheren. En verder denken wij na over (lokale) oplossingen die ook goed zijn voor onze klanten om in te zetten naar hun klanten of gebruikers. Oplossingen waar je klanten ook nog eens blijer van worden. Maar daarover later meer. Tenzij je geen zin hebt om te wachten, maar dan weet je ons wel te vinden, toch?