Corona proof

Juli 2020

Er zijn mensen die opeens ontdekken dat het helemaal niet nodig is om 5 dagen in de week in de file te staan. Er zijn mensen die zich in geheel nieuwe manieren van communiceren bekwamen, via Zoom, Skype of Teams. Er zijn mensen die aan het eind van de dag helemaal kapot zijn omdat ze uur na uur in online meetings hebben gezeten, waarbij je eigenlijk geen moment voor jezelf hebt en voortdurend geconcentreerd moet blijven. Er zijn mensen die beweren dat, alles bij elkaar opgeteld, Corona de manier waarop wij met elkaar zakendoen voor altijd heeft veranderd.

Ze zouden weleens gelijk kunnen hebben . ‘Noodzaak doet bewegen’, en dat is zeker van toepassing is op Corona. Corona is ook een ‘wake-up call’ voor ons allen. Voor alle oude patronen waarin we vastgeroest zaten, voor alle automatismen waarin we meegingen, voor alles wat gewoon was, dat doen we nu eenmaal zo.

Pats, boem. Blijkt het allemaal toch anders te kunnen. En natuurlijk missen we veel, maar ook leren we veel. Heel veel. In ons gedrag, de houding naar anderen, de inrichting van onze winkels en kantoren, noem maar op. Zo wordt alles en iedereen steeds een beetje meer Corona proof.

 

 

VOLGENDE Post

Digitaal doen